Det er altid så vidunderligt, når ejeren af ​​hunden i mine malerier personligt ønsker at dele deres historie om deres kæledyr. Nogle gange er det bare for følelsesladet. Da jeg fik til opgave at male Cady, blev der leveret et antal refererede fotos. Cady var 7 år, da hun forlod sin familie for tidligt. Det er så utrolig uretfærdigt. Når vi diskuterede Cadys fotos med sin familie, blev det samlet besluttet at bruge Få malet et portræt af de sidste fotos. Jeg takker hendes familie for æren ved at male hende og håber, at maleriet holder Cady tæt på deres hjerter. Her er Cadys historie: Cady kom ind i mit liv og hjerte den 2. juni 2001 i en meget ung alder af 7 uger… Hun var bare en rolig poly af rød pels med de største poter, jeg nogensinde havde set. Jeg burde have vidst, at hun ville blive en stor pige. Hun sad i skødet hele vejen hjem fra Easley, South Carolina og begyndte således vores ekstremt tætte bånd og kærlighed. Fra starten var det tydeligt, at Cady var ekstremt smart og stærk vilje. På bare et par korte måneder ville jeg være så glad for at se den stærke vilje. Gennem Cadys hvalpe tilbragte vi næsten hvert øjeblik sammen… Cady var kongelig, hun var sød, hun havde en gammel sjæl og var åh så smart. Jeg mener skræmmende smart. Cady elskede alle, hun mødte, og alle elskede hende. Hvis jeg fortalte hende, at hun ikke kunne gøre noget, ville hun se på mig, og du kunne se hende tænke det igennem. Cady var bestemt stædig og havde en fornemmelse af, hvad der var fair. Hvis jeg skulle vælge et ord for at beskrive Cady, ville det være “kærlighed”. Da du kiggede ind i hendes smukke brune øjne, kunne du se den kærlighed, Cady havde i hendes enorme hjerte. Engang i løbet af natten den 24. juli eller den tidlige morgen den 25. juli 2008 udviklede Cady oppustethed og døde. Hvad savner jeg mest ved Cady? Alt! Hendes skønhed, hendes klovnlignende personlighed, hendes intelligens, hendes sødme, hendes hoppe rundt som en frø-legesygdom, hendes Chewbaka-samtaler, hendes bjælker, hende var altid i vejen, da jeg var i køkkenet, tæller med surfing, skår i sofaen og seng, hendes kos, hendes tilstedeværelse… Cady var en meget speciel irsk pige, der vil blive elsket og savnet, indtil vores glade genforening på Rainbow Bridge. Cadybug….. Du er mit hjerte…

Kæledyr var en vigtig del af denne fejring af det hjemlige liv, der forekom i adskillige malerier og illustrationer og ofte portrætteres som en del af familien. Dette var den klare besked bag Frederick George Cotmans maleri, One of the Family, der viser en landlig familie ved middagsbordet ledsaget af en kæledyrshund og en hest. I takt med at en stigende evangelisk religiøs bevægelse lægger større vægt på mødre og fædre i opdragelsen af ​​moralske børn. I dette kulturelle klima indtog husdyrhold en ny moralsk værdi. Fra 1840’erne opfordrede rådbøger og børnelitteratur børn til at holde små dyr som kaniner, marsvin og fugle. Ideen var at dyrke engagement, omsorgsfulde værdier og praktiske færdigheder. Drenge forventedes især at lære venlighed fra disse aktiviteter. Victorians holdt kæledyr af forskellige årsager. Stamhunde overbragte klasse og status, katte fangede mus og kaniner kunne spises, når tiderne var svære. Men beviser fra interviews, dagbøger, fotografier og de talrige nyoprettede kirkegårde til kæledyr antyder, at frem for alt følelsesmæssig tilknytning var en vigtig del af forholdet mellem de fleste victorianere og deres kæledyr. For eksempel blev det vurderet, at hunde havde de dydige egenskaber, der gentog værdierne i den viktorianske menneskelige verden – de blev set på som standhaftige, loyale og modige. I det populære maleri af Briton Riviere til højre ledsages en lille pige, måske forvist til det frække trin, af en trofast hund.

Alle katte skraber hele livet, fordi ridse fjerner dødt neglemateriale fra deres kløer og etablerer deres territorium ved at mærke med duftkirtlerne i bunden af ​​deres fødder. Det er meget let at trænge en kat, fordi katte er meget intelligente dyr. Katte kan lære mange aktiviteter ved observation som mennesker. Kattens observationsstyrke er større end alle husdyr. Katte kan lære snesevis af aktiviteter. Det er ikke nødvendigt at træne en kat til at bruge kuldeboks, fordi moderkatte træner deres killinger til at bruge kuldeboks. Katte kan også trænes til brug i toilet. En killing kan lære at bruge toilet i en alder af kun tre uger. En kat på over seks måneders alder kan let trænes til at bruge toilet. Katte kan trænes til at gå og danse ved hjælp af to ben. Den tidligste skriftlige fortegnelse over en kat, der danser med en person, stammer fra 1692. Katte kan være trænet til forskellige øvelser som aerobic og yoga. Katte er født meditatorer. Katte kan tegne malerier udenuddannelse. I USA og New Zealand sælges malerier tegnet af katkunstnere i udstillinger. Kattene tegner malerier siden oldtidens egyptiske tid. Nogle flot malerier tegnet af kunstnerkatte sælges for mere end ti tusind dollars. Et flot maleri tegnet af en kat blev solgt for 75.000 dollars. Katte kan trænes til at spille klaver, violin og andre musikinstrumenter.